lördag, april 19, 2008

Bohaget sålt!


Nu är min mammas alla möbler sålda på auktion. Kändes lite vemodigt att få alla papper i sin hand med summorna på vad man hade fått ut för de olika sakerna. 850 kronor för ovanstående möbel, låter som om köparen har gjort en bra affär.
En gammal oduglig klocka gick i varje fall för 1000 kr och det förvånar mig lite. Nåja, det gick med en liten vinst efter att städning och frakt plus 20% vinst till förättaren har betalats!

Nu är hemmet skingrat för tid och evighet och det är väl detta som känns i min själ. En del saker finns hos mina döttrar och det är jag tacksam över. Känns bra eftersom de har haft så mycket att göra med mina föräldrar genom åren.
Livet är så här för de flesta och kan inte heller vara annorlunda. Idag var jag och min vän på den stora Skogskyrkogården i Stockholm och vi hälsade på Greta Garbo.
Satt där en stund och tänkte på livet. Det går så fort men vi får vara glada över att inte något av våra barn eller barnbarn har avlidit före oss.
Visst blir man lite vemodig när man går på en kyrkogård och ser alla dessa namn och årtal.
Det smärtar när man ser barngravarna, en del blev bara en dag , några kanske fem år? Vad hände med dessa barn?
Min mor och far var mycket gamla när de avled så det är lättare att ha fördrag med. Men barn??
En mycket otrevlig tanke att tänka.......
Måste säga att jag dör hellre än att något av mina barn eller barnbarn dör. Nu är det så ordnat att om detta vet vi inget , tack och lov!
Jag blir 66 år i sommar och när man kollar dödsannonserna så ser jag varje dag många yngre än jag som har fått tacka för sig. Varje dag jag får leva är en ynnest att ta vara på och vara glad över!
Rent matematiskt så bör det vara X antal år kvar med tanke på hur jag levat i mina dagar
(tex 17 magsår)
Undanber mig alla former av vadhållning om min dödsdag!! Försöker ni med något sånt så ska jag sannerligen lura er!
Så de så!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate