söndag, mars 09, 2008

Teknikens framsteg!

Det finns oändliga framsteg i vår tid i allt från sjukvården till hjälpmedel för handikappade men jag ska tala i egen sak nu.

På internet har det under de år jag har varit med hänt massor med praktiska saker vilka jag har nytta av varje dag.Tex har radiolyssnandet och tv på internet blivit en mycket speciell och bra lösning på bara de 5 senaste åren.Att ringa över internet fungerar alldelesutmärkt numera.

Det har i många år funnits många ställen där man kan lagra sina foton gratis ,brevlådor med obegränsat utrymme har blivit en verklighet trots motstånd från Microsoft.De har fått ge med sig och har numera stora gratisutrymmen åt sina användare men så har det inte alltid varit.
Däremot så har sidan Photobucket alltid varit ett ställe där man kan lagra bilder upp till en viss mängd helt gratis.Mot en avgift på ca 150 kronor om året får man i princip hur mycket utrymme som helst för sina bilder och videostumpar.Jag har nu ca 3300 bilder på Photobucket och många av dem har tyvärr försvunnit för mig genom div. datorkracher .Nå, så fick jag syn på att Photobucket har en service där de bränner ner alla bilder på valfri cd eller dvd.Sagt och gjort så knappade jag in mig på denna tjänst och markerade att jag ville ha alla mina bilder på en dvd.
Det tog 18 minuter för dem att lägga allt på en dator för bearbetning.Mail anlände när 20 minuter hade gått där de talade om att filen hade gått till deras "brännarverkstad!"

Sen gick jag o la mig för klockan var sent på natten,när jag öppnade upp min mail på morgonen så fanns där ett nytt besked,de hade postad skivan med flyget.
Efter några dagar hade jag den i min brevlåda och kostnaden blev med porto allt som allt bara på 94 kronor!!
Bilderna är perfekta och jag njuter av att ha fått allt samlat på ett ställe och jag inser att om jag skulle ha "tagit" ner bild för bild till min egen hårddisk så hade jag väl suttit med detta fortfarande!!
Detta exempel visar hur tekniken äe vänlig mot oss användare .

Vill du se bilderna så ska du klicka på följande länk:


klicka här

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate