tisdag, mars 18, 2008

Frida Johansson Metso


Det här är Liberala Ungdomsförbundets ordförande Frida Johansson Metso.

Hon har antagit ett förhållningssätt från förr och blivit en ung arg liberal! Stefan Holm, vår utmärkte världsmästare i höjdhopp råkade ut för hennes "gallfeber" i radion i morse. Naturligtvis var det OS i Peking som var på tapeten. Frida pläderar för att man ska bojkotta hela OS och särskilt Stefan fick klä skott för hennes vrede. Ja, vrede är rätt ord, för hon var mäkta upprörd.
Nu försökte Stefan sakligt berätta för henne vad tidigare bojkotter hade uträttat, d.v.s. ingenting av värde.

Kina är en diktatur, det kan ingen förneka, men den observante, som har följt Kinas utveckling i många år ser också ett Kina med större inslag av frihet mot förr. Idag kan Li sitta i en stad utanför Peking med egen dator och chatta, uppkopplad mot världen (jag har egen erfarenhet).
Det som censureras av myndigheterna tar man ändå reda på "bakvägen"! Jag kunde maila över vad som helst till damen jag chattade med! Detta var omöjligt tidigare när snigelposten gick till Kina.
Frida och andra unga ivriga inser inte att det tar lång tid att få en sådan diktatur på knä, det sker inte genom isolering, vilket USA har praktiserat mot tex Cuba.
Att tro på en idrottsbojkott är att försöka slå blå dunster i både sina egna och andras ögon.
Menade man allvar, skulle man inte ens kunna använda Internet idag eller Kinatillverkade datorer. Man skulle inte kunna köpa nästan någonting i en affär typ Clas Olsson, därför att nästan allt importeras från Kina. Kläder,skor osv kommer från Kina.
Sverige och alla andra länder har en mycket omfattande handel med Kina; hur mycket stål går inte på export! Tex. Sony-Ericsson tillverkar alla sina telefoner i Kina. Skulle tro att alla mobiltelefoner har detaljer, som är tillverkade i Kina.

Igår fick jag hem ett minneskort till min dator, officiellt en USA-dator av märket Dell. Naturligtvis stod det på kortet "made in China"!

Menar man allvar med att vilja bekämpa diktaturen i Kina borde man föreslå åtgärder riktade mot Kinas ekonomi snarare än mot idrottsevenemang. Att länder uteblir från OS-evenemanget förändrar ingenting, och frågan är om inte detsamma gäller en ekonomisk bojkott. Hur påverkar en sådan den enskilde kinesen? Förtrycket har ändå lättat i Kina, sett över en femtiårsperiod, i takt med öppnare relationer till omvärlden. Jag menar att öppen diskussion, handelsförbindelser och internationellt utbyte är en mer framkomlig väg än bojkott och isolering.


Nå Frida Johansson Metso, skulle jag bojkotta Kina då borde jag inte sätta i detta kort, men dessvärre så hade inte det hjälpt. Lika lite som att Stefan Holm skulle stanna hemma.
Jag hade ju fått slänga hela datorn!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det hade varit hejdlöst roligt om Kina hade valt att bojkotta Frida Johansson Metso. Det hade nog blivit ganska svårt för henne att fortsätta vara nyarg liberal.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate