torsdag, februari 28, 2008

On-Off


Idag gick jag in på On-Off och skulle kolla lite på en ny tv vilken de har börjat att sälja.När jag då står där och väntar på min tur på en försäljare att tala med så ser jag att de visar senaste James Bondfilmen ,Casino Royale.
Naturligtvis så går just då en av de blodigaste tortyrscenerna,JB blir avklädd och bunden i en stol allt medan skurken MM slår honom med ett grovt rep där en tung (bly) klump sitter i änden.
Blodet skvätter och JB vrålar högt av smärta osv. Känner då att jag blir upprörd över att de i en butik som barnfamiljer ofta går in i visar en sådan sadistisk färgad scen.
Försöker få tag på butikschefen och framför mitt ärende till en anställd,hennes kund en dam i 50 års ålder blir rent ut sagt förbannad på mig och fräser åt mig att det är inget att gnälla över eftersom världen med alla krig ser ut som den gör!
Säger bara lugnt åt henne att man måste börja någonstans att bekämpa våldet och att det verkligen är olämpligt för barn att se tortyrscener.Hon vänder sig från mig och vill ej tala mer med mig.
Det gör emellertid dagen butikschef som rakt på erkänner att han inte ens har tänkt i dessa banor som jag lägger fram.Han tillägger att jag har ju helt rätt och han ska plocka bort filmen!
Bra ,sa jag då. Nu slipper jag klippa sönder mitt On-Off kort!

Kvinnans reaktion är intressant,hon talat helt mot sig själv.Varför ta upp om krigets elände som ett försvar över att kunna visa annat kommersiellt skit som bolagen tjänar grova pengar på.
Underhållningsvåld har visat sig för barn och omogna ungdomar medverka till en råare syn på tillvaron.Den som påstår annat ljuger för både sig själv och andra eller så är de redan förstörda och tillvanda och då är det illa och kan ses som en delförklaring till ökat rått våld i samhället.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate