torsdag, februari 28, 2008

Jag var inte där ,tyvärr!

Just nu
Eskilstuna älskar Kent
Man blir inte profet i sin egen hemstad, men alla regler har ett undantag. Efter kvällens spelning i Sporthallen kan man onekligen kalla Kent ett undantag från profetregeln. Här är direktrapporteringen från kvällens konsert.

Kommentera» Länka hit» Skriv ut» Tipsa» Dela på Facebook»
Foto: Ingar Frostberg
Foto: Ingar Frostberg
Foto: Ingar Frostberg
Foto: Ingar Frostberg
Foto: Ingar Frostberg
Foto: Ingar Frostberg
Förväntan i luften

20.02 Sporthallen är full av Kentfans. De överröstar nästan förbandet som jobbar för att värma upp publiken. Vilket är helt onödigt. Sporthallen kokar redan...

20.08 De två killarna på scenen röjer hårt och flirtar skamlöst med publiken. Men visst märks det att publiken väntar på några andra. Man kan nästan ana hur allt folk håller på att förbereda sig på ett hejdundrande välkomnande av Eskisltunasönerna som snart kommer att inta Sporthallen.

Dags för Kent

Kent gick upp på scen 20.20. De startade började med att spela "Vy från ett luftslott", sedan "Max 500". Jocke Berg säger hej till sin kära hemstad och återberättar svettiga minnen från Sporthallen. Sedan kommer låten "Socker". Publiken får hela stället att gunga! De skriker hela tiden av lycka.

20.45 Nu bränner de av "Revolt III"

20.55 Kent fortsätter raskt med "Palace & Main". Hela hallen kokar! Publiken älskar Jocke Berg och det verkar vara ömsesidigt. De andra grabbarna håller en låg profil, men alla ur Kent ser ut att trivas i hallen de sprang omkring i som unga.

20.58 - Passande att spela en låt om den här stan, säger Jocke. Han berättar om ett bråk i gymnasiet. Publiken skriker av lycka så fort Eskilstuna nämns. Sedan spelar de "Stoppa mig juni".

21.03 De spelar nu "Columbus". Publiken bryter ut i allsång. Alla har pluggat in sina Kent-texter väl!

21.05 Kent spiller inga ord i onödan utan fortsätter med "LSD, någon?".

21.15 Nu spelar de "Romeo återvänder". Scenen badar i blått ljus medan en och annan mobil lyser upp i publikhavet. Den annars hyperaktiva publiken är relativt lugn nu.

21.19 Publiken vaknar till lite av tonerna till Generation Ex. På storbilds-tv bakom Kentarna tonar en kvinna upp som backar upp bandet. Synen är synnerligen läcker!

21.23 Nu säger Jocke: Den här sången heter den döda vinkeln. Det räcker för att få publiken att tjuta av lycka.

21.31 Den allra uppriktigaste låten kallar Jocke nästa låt: Musik non stop. Kvällens hittills starkaste allsång bryter ut i refrängen. Kent själva ser ut att ha det minst lika trevligt som publiken. Ett sånt här jubel upplevde de nog inte under sina svettiga timmar i Sporthallen som skolelever...

21.34 När man inte trodde att publiken kunde jubla högre sätter "Kärleken väntar" igång. Men Kent behöver inte vänta på kärlek. Publiken visar den mer än gärna. Allsången i refrängen får hela hallen att gunga.

21.39 Nu är i publiken riktigt varm i kläderna och "Ingenting" möts också av ett vrål. Kent radar upp sina hits som proffs och de ser avslappnade ut. Det har de gjort hela spelningen. Hemmastadda är nog ett bra ord.

21.42 Mörkt i Sporthallen. "Om du var här" gör sig alldeles utmärkt i mörkret. En närmast magisk stämning.

21:45 "Dom andra" tar snart över, men mörkret är kvar. Och stämningen. Några gröna strålar bryter igenom och i skenet kan Kent skymtas på scen.

21.51 Kent tackar publiken tackar och går snabbt av scen. Föga förvånande tycker inte publiken att de har spelat klart. Spridda applåder växer till ett taktfast stampande som mattas av. De fortsätter sedan att klappa, och minsann! Kent kommer ut på scenen igen. De tackar publiken och bjuder på "Utan dina andetag".

21.56 Kent fortsätter sedan med "Berlin". En ganska tvär brytning efter den lugna "Utan dina andetag". Men publiken är inte svårflörtad utan klappar händerna för fullt. De svart och gråklädda Kentarna passar bra ihop med bakgrundsbilderna till "Berlin".

22.02 Jocke passar på att prisa hemmaplan innan de börjar spela "747" i ett rött sken.

22.13 Kent går av scenen igen efter "747". Spridda applåder hörs tills de kommer upp igen. Jocke säger att de har en sång kvar. Men först kommer Kents ständige keyboardspelare Andreas Bouvin och tar över mikrofonen. Och friar till sin flickvän Pernilla! Om detta frieri slutar lyckligt får vi inte veta eftersom Kent tar över scenen igen och spelar kvällens sista låt, "Mannen i den vita hatten".

22.22 Japp - så var det slut på kvällens konsert! Jocke tackar publiken med kärlek, som besvarars med tjut och applåder. Sen går Kent av scenen, lamporna tänds och publiken väller ut. Samtliga kan känna sig nöjda med Kents besök hemma i Eskilstuna.

Therés Forssén
David Naylor

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate