fredag, januari 11, 2008

Ställ Vänsterpartiet till svars!

Två kvinnor som hållits som gisslan i över sex år av den colombianska Farcgerillan, frigavs på torsdagseftermiddagen och flögs till Venezuela. De båda kvinnorna - den tidigare vicepresidentkandidaten i Colombia Clara Rojas och kongressledamoten Consuelo Gonzalez – frigavs efter en omdiskuterad medling av den venezolanske presidenten Hugo Chávez.

Äntligen har Farcgerillan släppt två av sina flera hundra kidnappade fångar fria. Denna knarksäljande maffialiknande rörelse har haft ekonomiskt stöd med hjälp av insamlingar från bla Vänsterpartiet och synnerligen dess ungdomsförbund.
Ett Svenskt riksdagsparti vilket ägnar sig åt sådan stödverksamhet borde åtalas för stöd till kriminell handling och i synnerhet för medhjälp till människorov.
Vänsterpartiet har en lång historia bakom sig med stöd till de värsta förtryckarregimer världen har uppvisat.Att den Stalinistiska vänstern kan få fortsätta att uppträda på den politiska scenen med lånta demokratiska fjädrar är egentligen en gåta men när man inser att tex ABF och Socialdemokratin i skymundan hjälper dessa odemokratiska rörelser att fortleva så är det inte så konstigt att de undgår ordentlig granskning.Vem vill tvätta sin egen byk offentligt?
Jag var en gång i tiden medlem i VPK och har sett tillräckligt av denna rörelses odemokratiska själ.Att Lars Ohly grät av smärta över att se hur den "antifascistiska muren " i Berlin revs 1989 när vi övriga gladdes säger en del om hur den mannen tänker.Kommunisten Ohly tar "avstånd" i ord från en del politiska handlingar men med min erfarenhet från detta parti så vet jag att sånt snack bara är läpparnas bekännelser.De säger en sak därför att de är tvugna för att fiska röster men inom partiet säger de en annan sak.
Att folk kan rösta på detta parti är närmast tragiskt ,kan inte människor läsa detta partis historia där de under alla år har ställt upp med stöd för regimer som har haft nackskott mot oliktänkande på sin agenda?
Ett parti vilket tex stödjer FARC skulle aldrig få min röst .Ett parti vars ledare kysste DDR:s ledare Honnecker liksom Sovjets Breznev samt alltid i alla väder stödde dessa odemokratiska regimer ända till slutet bör inte finnas kvar i riksdagen.Ju förr de försvinner därifrån dess bättre!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ska man ställa till svar också den kriminella amerikanska administrationen som stödjer den korrupta, kriminella regeringen i Colombia och mördarna i Bogota med Uribe i spetsen? Om du svarat Ja på det går jag med på att fördöma VP ( trots att jag tvivlar på dina uppgifter)

hogrelius sa...

Jag har ingen svårighet alls att fördöma USA med dess fullkomligt ruttna politik genpm åren.Jag var med i FNL-rörelsen i alla år och vet vad som händer o har hänt.Vad är det du tvivlar om vad gäller VP? Allt finns verifierat ,fråga tex de som har varit med så som jag själv.

Anonym sa...

Finns det någon objektiv sanning?
Undrar en som undrar hur alla kan vara så säkra på att just dom har rätt .

Stilla flyter Doun.......

Anonym sa...

Om Lars Ohly i en intervju säger att Fredrik Reinfeldt grät när Pinochets diktatur i Chile tog slut, blir det då också tryckt och upphöjt till sanning?


Stilla flyter......

Anonym sa...

Rätt om Lars Ohly och muren
I en ledare 25/10 om oppositionens alliansproblem skrev jag att Lars Ohly grät när muren föll. Det var fel. Lars Ohly har påpekat att han har dementerat uppgiften som härrör från en intervju med de grönas Peter Eriksson i SvD 9/10.


Claes Arvidsson 2007-10-30 12:35 | Permalänk

hogrelius sa...

Jag såg en intervju med Lars Ohly där han talade om att han var mycket bedrövad 1989 när muren revs.Han såg det som en seger för "dåliga" krafter då.Idag redovisar han en annan uppfattning!

Anonym sa...

När grät han ?

Är det skrivna ordet alltid sant ?

Vem i hela världen kan man lita på ?

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate