onsdag, oktober 10, 2007

Vad är våld?


Jag tror inte alla är överens om vad våld egentligen är för något.De flesta är nog överens om att när man sparkar ihjäl en sextonåring då är det våld.
De som nu på nätet går ut med bilder på de häktade och manar till hämd, "vi ska spöa skiten ur dem" !
De utövar också våld på ett sätt som inte för saken ett dugg framåt.Att hota verbalt är alltid början till något värre.
De ungdomar som går ut på internet med sånt fattar inte hur illa de gör.Uppvigling !
Ja,de uppviglar till mer våld.DVS. våldet fortsätter ungefär som på medeltiden när man utövade blodshämd!

Advokaten Silbersky är ju också en man utan vett,han tycker det är fel att en kille på 16 inte ska kunna häktas.Vad är det för struntprat!
När en ung människa har deltagit i en orgie av våld då ska han också få känna av det.
Minns min kamrat från ungdomen som blev dömd till 10 månaders riktigt fängelse utan permission. "Firpo" och jag skrev till varandra hela denna tid och han tyckte att det var så hemskt att sitta inspärrad med alla dessa regler som finns i ett fängelse.Han sa att han ångrade sig djupt och att han aldrig skulle göra något skit igen.Så blev det också!
Så visst kan det hjälpa att spärra in en ung grabb!

Men som sagt var ,det är vuxenvärlden som får ta på sig sitt ansvar också.Vem var det som köpte alkohol till de som var berusade?

Den som köper eller rent av ger bort alkohol till någon under 20 tar på sig ett stort ansvar.De borde dömas som medskyldiga när något hemskt händer!


PS Lägger in lite kommentarer
vilka har kommit via Lunarstorm!

3 kommentarer:

hogrelius sa...

F20 Från Västra frölunda, Måndag 8:e oktober 13:22
"Våldet i vårt samhälle apropå 16 åringens död!"
Föräldrarna fel rakt av skulle jag vilja säga, bortsett från när det är droger inblandat då ungar beter sig annorlunda än dem normalt gör- men å andra sidan sätt så kanske drogmissbruket har att göra med uppfostran och uppväxten det med. Vill inte ens föreställa mig vad som försigår i huvudet på folk som kan bete sig sådär, men ett kaos måste det minst sagt vara.

hogrelius sa...

P23 Från Bräkne-hoby, Idag 19:36
"Vad är våld??"
Skit i 16 åringen ,. det finns så många sånna löss. tänk på det fallet i rödeby i karlskrona.. Lär ungarna veta vett och se till o ge dom en örfil om det så behövs. Tänk om det är 200 000 inv i blekinge. och 10 st är enna rediga terrorister och springer om kring o sprider skräck hos allmänheten och förstör för folk. och 199 990 tycker att det dom gör är fel så står alla ändå tysta ingen gör något.. furutom en!!. vars famlij trackaserats och hotats av dessa glin, och han tog lagen i egna händer.. nä varken polis el socialstyrelsen gör något och att dom i princip stod maktlösa.
Svara i gästboken
Fru_Holk F60 Från Oxie, Igår 23:59
"Ungdomsvåldet återigen!"
Ja vad är det som händer med vårt land? Jag förstår polisen på sätt o vis, de fångar o fängslar odågorna o efter några timmar släpps de igen. Nä låt de sitta inburade ett tag så de får känna på hur det är att bli berövade friheten. Försvarsadvokaterna tycker ju synd om dem, det är inte ett passande ställe för ungdomen, sa han idag. Är man stor nog för att mörda då kan man också sitta i isoleringscell, jäkla pjoskande med dem idag.
Svara i gästboken
Molly50 F35 Från Smedjebacken, Igår 22:18
"Ungdomsvåldet återigen!"
Jag kan bara hålla med dig. Det värsta är ju att polisen inte gör något. Dessa ungdomar är stora nog att veta vad som är rätt och fel. De ska veta att deras handlingar får konsekvenser. Men så länge det inte får några konsekvenser så kommer det ju att fortsätta. Och var finns deras föräldrar? De bär ju,trots allt,det yttersta ansvaret för sina barn. Men 15-åringar ska inte vara ute kl 2 på natten så jag undrar om deras föräldrar överhuvudtaget bryr sig. Hur som helst så tycker jag att det är tragiskt. Mycket tragiskt!

hogrelius sa...

P27 från Osby i Skåne län
Idag 19:36 (#14865 - obesvarat)
Jadu vad är våld? man kan ju åka in om man slår för hårt i självförsvar om någon hoppar på en. idag har jag varit riktigt på gång att vilja misshandla 4st... hörde på radion om 4 ungdommar som slagit ihjäl en förståndshandikappad... vill så gärna ha tag på dom 4 killarna...jag hade inte haft ihjäl dom utan bara sett till att alla 4 blivit förlamade från halsen & ner i resten av deras liv. enda gångerna jag använder våld är när jag ser någon slå en tjej eller flera killar som hoppar på en ensam kille då tänder jag till på alla cylindrar direkt..
Svara på inlägget Ta bort inlägget Gå till medlemmens gästbok Spara inlägget i smultron
Windir P26 från Krokom i Jämtlands län
Idag 19:36 (#14864 - obesvarat)
"Vad jag däremot inte gillar är individer som mobbar andra,är rasister eller uppträder allmänt fult och kastar skit på andra med andra ord sparkar på de som redan ligger." Kan det inte vara så att de har problem och behöver hjälp? =)
Svara på inlägget Ta bort inlägget Gå till medlemmens gästbok Spara inlägget i smultron
flaskAnders P21 från Skara i Västra Götalands län
Idag 19:35 (#14863 - obesvarat)
Lite stryk har faan ingen dött utav!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate