lördag, september 29, 2007

ANDRE OCH DORINE GORZ ÄR DÖDA

Paret Gorz var gifta i över 60 år men hustrun Dorine drabbades av en obotlig nervsjukdom vilken sakta förlamade henne.
När deras grannar inte hade sett paret på ett par dagar så gick de till deras hus.På dörren satt en lapp där det stod kort o gott:Meddela polisen!
Andre älskade sin hustru mycket och hade tidigare bland vänner sagt att han kunde inte tänka sig ett liv utan henne.
Författaren Arthur Koestler och hans hustru följde också varandra in i Hades!

Jag beundrar dessa människor och deras val .När man är så gamla som dessa (84 och 83) så finns det inget att förlora.
När man har varit gift länge och den ena partnern avlider så hamnar nästan alla i ett förfärligt tomrum.Många klarar inte av livet mer utan tynar bort.Målaren Salvador Dali dog i själen när hans kära hustru avled,han blev ett tunt skal som rätt så snart rämnade och han följde efter sin hustru i döden.
Långa förhållanden sätter sina spår i människors själar (även vissa djur tex svanar)! Många gifter aldrig om sig andra får någon sorts skada i själen som sätter sin prägel på dem.Ensamhet brukar det kallas men det är något annat som inte är utforskat än.
Samma "ensamhet" finns i själen hos människor vilka inte har fått kärlek i barndomsåren av sina föräldrar.Ett livslångt lidande tyvärr!


Fotnot. Andre Gorz var "den nya vänsterns" främste författare och debattör.Han skrev bla boken "Farväl till proletariatet" .Han var med och grundade den ansedda tidningen "Le Nouvel Observateur".

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate