tisdag, juli 03, 2007

Flyktingar???

År 2005 åkte 36498 personer till Iran på semester och affärer.Året efter var det 33160 personer.

En släkting till mig flydde från Iran pga av politisk verksamhet,han vågade inte ens åka tillbaka 15 år efter när hans mor skulle begravas.
"De tar mig på flygplatsen på direkten ,sa han". Vi vi att det är så det går till med de verkliga flyktingarna, de kan inte åka till sitt gamla hemland.
Inte fasen kunde de som kom från tex Sovjet någonsin åka tillbaka under kommunisttiden lika lite som andra politiska flyktingar kan åka tillbaka till de länder de har flytt från.
Nej, det vore på tiden att både myndigheter och folk i allmänhet fick klart för sig varför människor kommer hit till vårt land.Det är inte konstigare än när vi Svenskar for västerut till USA eller Kanada, vi stack från fattigdomen och arbetslösheten.
Om jag bodde tex i Palestina eller Irak och hade sju barn så skulle också jag vilja komma till Sverige.Tänk bara ett land där man får betalt per barn, vårt barnbidrag ger dessa människor så mycket pengar som de inte är vana att få.Dessutom bostad och den ska vara stor enligt normen och då får man bostadsbidrag också. Sen kommer gamla farmor och en moster och de får efter ett tag pension.
Nu bor hela familjen tillsamanns enligt traditionen och då får man en bra ekonomi .
Är det något att ondgöra sig över?

Det är myndigheterna och vår riksdag som har bestämt att det ska vara så här.Alla vet att det inom några få år kommer att bli ett underskott på arbetskraft i Sverige,vi är många som går i pension nu de närmaste 3 åren, ca 800.000 personer.
Redan idag körs de flesta bussar av män o kvinnor från andra länder,de städar våra sjukhus osv.
Hela vårt samhälle skulle rasa ihop om vi inte hade invandring men jag tycker man ska kalla det vad det är och inte behöva svänga ihop konstiga historier om förföljelse och tortyr .Hade detta varit sant så hade inte så många kunnat åka "hem" och hälsa på!

Däremot tycker jag som bekant inte om våra ghetton där man klumpas ihop och där det föds en otäck inställning bland de unga killarna.
Alla unga behöver ha arbete och skolning för att kunna fungera och ger inte samhället dem detta så tar man sig rätten att skaffa pengar på annat sätt.
Det är lika världen över och har varit så i alla länder med stor inflyttning från andra länder.Se bara på USA och trettiotalets gangsters vilka än idag lever i människors minnen.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate