tisdag, mars 13, 2007

BRÖLLOP om en månad


Det här är min sistfödda dotter Anna. Om en månad står hennes vigsel med Robin som tar vårt namn Högrelius.Trevligt! Ett faktum är att hon fyller 25 i år så det är ju verkligen inte ett sådär väldigt "ungt" par som gifter sig.Själv var jag bara 23 när jag gifte mig men när den yngsta gifter sig så tycker man först att oj då ,redan! Ett slags "synfel" i sina känslor. Den"minsta" i familjen håller alltid sin ställning som just "lillasyster!!
Numera har de unga återinfört seden att fadern ska "överlämna" bruden.Tjaa, så går det till i det underbara landet USA och i varje film som visar en vigsel så går det till på detta sätt.
Kvinnorörelsen har bråkat mycket om denna sed där de påpekar att man på detta sätt befäster att fadern äger dottern och skänker bort henne till den blivande mannen.(Rituellt) I fjärran länder så gör fäderna upp om dotterns giftermål eller helt enkelt gifter bort dottern med någon kusin som inte har hittat någon brud.
Nå, visst ska jag lämna över henne och faktiskt så bryr jag mig inte ett skit om vad den sk kvinnorörelsen anser i denna fråga!
Alla radikala rörelser vill bryta ner tradiotioner för att bygga upp sina egna som de sedan cementerar fast stenhårt.Hur många har inte genom åren försökt få mig att tycka att det är kass att gifta sig.De tror att de är förmer än andra med sina radikala åsikter men det är både trevligt och praktiskt att gifta sig.
Så jag önskar dem all lycka som gifta och hoppas att det kommer att bli en stund att minnas för resten av livet.

5 kommentarer:

hpy sa...

Det kan vara riktigt trevligt med gamla seder och vanor. Det ar bara att valja bland dem.
Lycka till med brollopet.

SusuPetal sa...

Fint, lyckönskningar till brudparet och båda familjerna!

Anna Högrelius sa...

Min anledning till varför jag vill att du överlämnar mig är för att visa ett slags "godkännande" av mitt val av partner. För många kanske det är något patriarkalt och att jag är undertryckt, men jag ser det som något vackert.

Robin H sa...

Jag ser det på samma sätt som Anna!
Det är respektfullt att överlämna sin dotter till hennes blivande man, en form av gokännande!
Mycket vackert.

Anonym sa...

va skönt att du inte bryr dig om kvinnorörelsens ideer ibland e dom bara för mycke jaja det behöver inte just va dom alla rörelser har nåt konstigt........varför inte använda sunt förnuft har folk glömt va det e ...jaja.....hoppas att det blir ett härligt äktenskap iaf ....ulletroll

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate