måndag, januari 29, 2007

Microsofts råttbo!

Det här meddelas idag i tidningen Computer World!



"Den här veckan
vill nog Microsoft helst hålla fokus på konsumentlanseringen av Vista, men så verkar det inte bli. Ett nytt säkerhetshål har dykt upp i Word och precis som så många gånger tidigare gör blir det möjligt för en hackare att ta över den drabbades dator. Och det är enligt Symantec ett så kallat zero day-hål, vilket innebär att det redan finns skadlig kod som kan utnyttja hålet.

Om en användare öppnar ett smittat dokument installeras trojan.mdropper.w på datorn.

Det danska säkerhetsföretaget Secunia säger att hålet är "extremt kritiskt", vilket är deras allvarligaste kategori. Microsoft själva säger att antalet attacker är väldigt begränsade.
Precis som tidigare är grundrådet att vara försiktig med Worddokument från misstänkta källor. "

Det skulle vara intressant att se någon form av statestik över alla farliga blottor vilka har funnits under åren i microsofts system.Det är ju inte bara Word som har farliga "hål" utan internet explorer har ju ibland varit livsfarlig att använda bla i bankärenden.I somras så uppmanade ju tom. microsoft ett tag att använda mozilla istället tills de hann och slänga in en "reparation" som åtgärdade felet.
Nu slänger de i sitt nya op i alla nya datorer, Windows Vista, ska bli intressant att se om det hjälper?
Nej,jag fortsätter med UBUNTU-Linux som rullar på utan problem i min dator!
Open Office finns ju med som standard utan kostnad naturligtvis liksom allting annat här med det fria UBUNTU!

PS Hittade det här också i tidningen CS:

"När försvaret fasar ut sina Windows NT-servrar byts ett stort antal ut mot Linuxservrar. Det främsta skälet till att inte uppgradera till Windows Server 2003 över hela linjen är den bristande säkerheten i operativsystemet."

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate