onsdag, januari 03, 2007

Det nya året 2007!

Jag har inlett det nya året med att begå en olaglighet men utan att skämmas ett dugg.Laddade ner en massa god musik med Charlie Parker, en av vår tids allra största musiker.Han har varit död sedan 1955 och det är ju en omöjlighet för en pensionär att köpa in allting av alla de musiker man gillar. Hur länge ska man få tjäna pengar på de dödas verk egentligen?
Visst kan man bli stamkund på stadens bibliotek och kopiera över allt det man lånar till sin hårddisk men det är ju bara krångligt och otidsenligt. Nej ,jag har ju på min Ubuntu åtskilliga program som jag kan använda tex Azureus för att söka och ta ner allting med som jag önskar.
Nu blev det ett par hundra låtar med Charlie P. Underbart att dessutom höra dem i så fint ljudskick,jag har ju en del av dem på vinyl men de är sönderspelade.Bolagen har redan en gång fått sina pengar av mig så i det här fallet blir det inga mer. Kan bara upplysa om att jag köper minst två jazzskivor i månaden genom min jazzklubb "Jazzsociety" så jag bidrar ändå till musiker och skivbolag och deras vinster.Sen brukar det ju bli lite rockplattor då och då samt det senaste jag har slagit in på.Konserter på DVD,alltså hela samlingar!

Ser att den 3:e jan har inträffat, min far skulle ha fyllt 101 idag!
Min mor fyller 96 och jag själv fyller folkpensionär alltså 65 under det här året!

Nyårslöften då? Haha, jag kan tala om att jag ALDRIG någonsin har givit ett sådant!
Ger jag ett löfte så blir det nog i andra sammanhang vilket mina kära anförvanter vet.
Tex den 10 feb 1980 då jag kastade mitt paket med cig och sa att nu ska jag aldrig röka mer!Tror du jag har gjort detta då?
Nej,inte ett bloss och jag slutade utan en massa nikotingummin o annat skräp som bara ställer till skit.
Ungefär som om en alkis som har bestämt sig för att sluta skulle gå omkring och småtuta hela dagarna. Löjligt dumt och alla de fårskallar som sedan fastnar i sånt tugummimissbruk liksom Magnus ,min chef i Malmö gjorde, han hade tuggat skiten i 10 år!Gillar folk att lura sig själv??

Nej, luta sig bakåt i soffan,lyssna på Charlie Parker!Detta kallar jag njutning.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Måste bara kommentera det där om rökning. Jag trodde själv aldrig att jag skulle klara av att sluta efter alla försök jag gjort, men har man väl bestämt sig går det alldeles utmärkt att sluta utan tuggummi och liknande. Jag har provat båda vägarna och är mycket glad över att jag klarade det finfint utan att behöva gå runt och tugga en massa. :-)

hpy sa...

Njut!

hogrelius sa...

Jag njuter för fullt av Charlie och ett rökfritt hem!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate