lördag, december 30, 2006

Saddam

Troligtvis när det här läses så är Saddam död!

Många jublar säkert eftersom han var en grym tyrann med många människors död på sitt samvete.En ofattbart grym statsapparat som under massor med år hade hjälp av USA och kunde förfina sina förföljelser av oliktänkande.Sen blev det som med talibanerna vilka också hade stöd och utbildning av USA ,de börjar bita husse i fingrarna och vill ha mer makt och med detta mer förmåner och pengar.Ett stort gyckelspel med människors liv som insats,många döda varje dag till ingen nytta.De som tjänar pengar på oljan rycker totalt på axlarna och det är inte bara vissa oljebolag eller oljemiljonärer som beter sig så utan all världens bilister gör faktiskt samma sak! Det är ju olja och rikedomar som allting handlar om när de lögnaktigt snackar om demokrati! Studerar man USA:s och även Englands politik under de senaste 100 åren så har de varit inblandade i så många konflikter där allting har rört sig om råvaror.När de inte har kunnat utöva påtryckningar eller ren utpressning så har de tagit till krig,antingen med egen vapenmakt eller med ombud i form av olika militärregimer.
Många tror att det finns en strid i världen mellan religioner alltså främst Islam och Kristendom, ack och ve, det är bara mammon som vanligt som härskar.Pengar och åter pengar på samma sätt som i våra sk upplysta samhällen!Se bara på vår egen julhandel, vidrig i mina ögon!
Men, ännu vidrigare är att genomföra dödstraff mot vem det än månne vara och i detta fall Saddam!
Det är fortfarande förfärande många länder som dödar sina medborgare och på det viset vidmakthåller råhet i sina samhällen.Man visar sig inte vara ett dugg bättre än de förmodade förbrytarna .Hat och åter hat.
Ibland visas bilder på tv hur offrens anhöriga får vara med och titta på när fången dödas (särskilt fr USA)!Nå, får de tillbaka sina döda? Mår de bättre av att få sitt hämndbegär tillgodosett? Framför allt ,blir deras samhällen bättre?
När man gör undersökningar över vilka befolkningsgrupper som vill ha dödstraff (även i vårt land) så visar det sig alltid att det är främst outbildade grupper av medborgare samt arbetarklass som hyser dessa åsikter. Detta visar ju så tydligt att man måste sätta in bättre skolor åt befolkningarna och på detta sätt höja nivån av både kunskap och empati.

PS Klockan 04.00 hängdes Saddam! President Bush uttalade genast sitt gillande av denna dödsdom och det är ju helt i linje med hans inställning.Han påstår alltid att han är troende men han följer sannerligen inte tio Guds bud.(Du skall icke döda)
Ja,då är mördaren Saddam död men förändrar detta världen?

"- Dödsstraffet kränker rätten till liv och förhindrar inte brott. Det är
inhumant, skapar martyrer och strider mot rätten till liv, vår allra mest
grundläggande mänskliga rättighet. Den barbariske diktatorn Saddam Hussein
skändade denna rättighet brutalt. Men låt oss inte sjunka till hans låga
nivå., avslutar Birgitta Ohlsson (fp). "

Sitter och ser tvbilderna från alla världens hörn,från Bagdad ser jag hur Saddam förs fram och snaran läggs om hans hals,från USA där exilirakier dansar av glädje osv. Lägger märke till det vanliga i såna här sammanhang, det är nästan bara MÄN som agerar!
Hatet är stort i världen och visst var Saddam en person i nivå med Stalin-Hitler mfl men att låta hatet bestå leder inte till någon förändring.Nelson Mandela i Syd-Afrika förstod detta och motarbetade allt som hade med hat att göra.Nelson hade ju själv stor anledning efter alla sina år i fängelset att hata men varje klok människa inser att detta är en felaktig väg och han gick försoningens väg även med bödlarna i sitt land.
Irak är ju verkligen urtypen av land där man låter hatet råda och vad ser vi dag ut och dag in sedan alla år.

I Koranen står det att det värsta en människa kan göra är att döda en annan människa, det kanske är dags att börja lyda Koranens ord?

"Saddam Hussein är död - men våldet i Irak fortsätter att skörda offer.
Timmarna efter avrättningen dödades 76 människor
i nya terrordåd i Irak.
- Vi kommer att hämnas vår ledares död, varnade exdiktatorns anhängare."
Expressen den 31 dec 2006

1 kommentar:

Anonym sa...

...please where can I buy a unicorn?

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate