måndag, december 04, 2006

Hugo vann valet överlägset


Hugo Chavez!

Hade jag varit fattig och bott i Venezuela så hade jag också röstat på Hugo!


Han har gjort så att de flesta människorna har fått en dräglig tillvaro.skolorna har öppnats för alla på ett sätt som ingen har sett förut i detta land.Likaså har sjukvården blivit tillgänglig även för de sämst ställda. Det finns ju olja i landet och för första gången under Venezuelas historia får folket del av inkomsterna och vinsterna.Naturligtvis så försöker USA som vanligt att underminera ett land som går sin egen väg.Så gjorde man med Cuba strax efter att Castro tog makten .Castro ville ha samarbete,for till USA men möttes av kalla handen på ett idiotiskt sätt som förde honom i händerna på Sovjet-Unionen !

På detta sätt bidrog USA till att Cuba har blivit som det blev. Allt tyder på att man kommer att försöka bedriva sådan politik mot Chavez också,de lär sig aldrig. Bojkott eller krig det är USA:s politiska gärning över världen. De talar om demokrati men praktiserar allt annat än vad de snackar om. Bush har varit en olycka för förnuftet!
De som inte kan förstå mekanismerna bakom USA och deras handlande kan ju läsa den vitbok som USA själv har givit ut om händelserna i Iran 1953, boken avslöjar USA:s agerande totalt.Tex var det USA.s ambassad som betalade de sk kommunister som demonstrerade och slog sönder bankernas fönster så att man kunde ta det som intäckt för att ingripa med vapenmakt. Samma sak finns numera dokumenterat vad gäller Chile och störtande av den lagligt tillsatte President Allende 1973. Allt utgick från den makalöst stora ambassaden som USA hade i Chile, dollarn rådde i allt!
USA skapades genom ett folkmord på landets befolkning och dessa takter sitter i fortfarande och tyvärr så är USA:s folk till stora delar medansvariga till denna politik och den politik som USA för utomlands.


2 kommentarer:

hpy sa...

Senores imperialistes, no los tenemos ningun miedo, stod det pa ett stort plakat i Havanna senast jag var dar och halsade pa Fidel.

hogrelius sa...

Ja, vi får väl se när allt blir det gamla vanliga med MAKT och pengar som förstör sinnen.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate