fredag, december 08, 2006

Döden kommer att slå till i Stockholm!

Den minnesgoda kommer kanske ihåg att jag skrev en blogg om valet där jag talade om att jag hade röstat på Miljöpartiet i landstingsvalet och Socialdemokraterna i Stockholmsvalet.

Jag tog alltså reda på i förväg hur de olika partierna såg på sjukvården vilket jag tycker vid sidan om miljön är det som är mycket viktigt för oss i Stockholmsområdet.

Idag kan massmedia och i synnerhet läkarna och ledningen på Karolinska sjukhuset berätta att de 60 miljoner kronor Thorax (hjärt) erhöll av den gamla majoriteten (s+mp+v) nu ska dras bort av den borgeliga nya majoriteten där Filippa Reinfeldt håller i pengarna.
Följden av detta blir enligt Karolinska att hjärtpatienter riskerar som förut att dö i väntan på operation i kön till dessa operationer.
"Ta pengarna från ordinarie budget" var Filippas råd.Ett råd som är totalt omöjligt enligt sjukhusledningen vilken tidigare har kämpat med sin budget.
De har kunnat påvisa onödiga dödsfall just pga av bristande resurser.

Det måste väl till ett dödsfall av någon känd politiker innan de får sina pengar men den risken är ju minimal för de köper sig med sina pengar och inflytande förbi kön ungefär som Göran Persson gjorde med sin höftled!

1 kommentar:

FANCY sa...

Hej du!
Hjärta och smärta i kvadrat. Jag har ingen egentlig åsikt här, Visst kan det se fel ut att ta från de behövande men vad som ej belyses är till vad det ska gå riktigt. Att massmedia uttalar sej nattasvart om allt är ingen nyhet, det är dom experter på. Media tror ju att dom regerar landet och talar glatt om vad vi ska tycka.Om nu dom tar dessa pengar ifrån bör frågan istället utrönas vad som gjorts med de tidigare anslagen som givits.

Tack för din roliga kommentar hos mej

//Fancy

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate