fredag, november 10, 2006

Bluffaktura!!!

Den här fakturan kom idag via snigelpost från London.Jag har mycket riktigt en sida på Internet vid namn :www.hogrelius.net
Den har jag erhållit från Spray och hittills har jag betalat genom dem.Blev alltså misstänksam och skrev till Spray som svarade föredömligt snabbt.Bluffaktura sa de på direkten och sa att all betalning går bara genom dem själv.
Dessa gangsters jobbar på ett sätt så det verkligen ser ut att vara som det ska,alla uppgifterna stämmer.De måste ju ha en del resurser bakom sig ,tänk bara att trycka upp dessa brev samt skicka dem från London.
Mycket obehagligt att få den organiserade brottsligheten inpå bara kroppen.Det är faktiskt första gången under alla mina år på Internet som något liknande händer mig.
Har skrivit till tidningen Aftonbladet om det här samt skickat med en kopia av brevet och uppmanat dem att publicera hela brevet så att alla blir varnade !Skriv gärna om det här i era bloggar med länk till detta brev!

Hej,
Tack för ditt mail.

Domain registry of America är ett rent blufföretag. Genom den offentliga domändatabasen WHOIS letar de upp postadresserna till olika domännamnsägare. De skickar därefter ut personliga brev till adressaten.
Breven ser mycket professionella ut och gör det svårt att tro att det är ett bluffföretag som ligger bakom det utskickade brevet.
I dessa brev uppmanar dem domänägare att förnya sina domännamn för 1,2 eller 5 år - MEN DU SKA INTE FÖRNYA DIN DOMÄN GENOM DETTA BREV. Detta brev är inget annat en ett försök att lura dig på pengar.

Din domän som du har registrerat på Spray eller hos en annan domänleverantör kan ENDAST förnyas genom samma leverantör! Detta brev kan du kasta direkt utan att behöva orao dig.

Med vänlig hälsning
Tommy
_______________________________S_p_r_a_y_
SPRAY NETWORK AB - a part of Lycos Europe
Abuse | abuse@support.spray.se

2 kommentarer:

hpy sa...

Det har ar nagot som antagligen fungerar bra. Jag far (firman far) en hel del saker i samma stil, bestallningar till det ena eller det andra och alltid i form av en faktura.
Kontrollerar du inte utan betalar direkt, hander det latt att du betalar for nagot du absolut aldrig har bestallt.
Det ar en verklig industri.

hogrelius sa...

Jo de är ju verkligen proffsiga i sin utformning av detta dokument.Har ju rätt uppgifter på samtliga punkter så de måste ju ha hackat spray på något sätt!Tom datum på när sidan skulle utgå är ju rätt!!Ruggigt!

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate