torsdag, augusti 17, 2006

Ordförande Maos lärjunge

Detta är Thorbjörn Larsson ,nytutnämd chefred. för Dagens Nyheter! Hans karriär från röd kommunist med Sveriges kommunistiska Partis tidning Gnistan i handen till denna nya post har ju kantats av en rad uppdrag med bla. chef på Aftonbladet och tv 4 som exempel.
Han fick ju tidigt lära sig Maos tes om att kunna röra sig i Folket som en fisk i vattnet. Denna tes utgick ju från att man som partimedlem skulle kunna tala med bönder på bönders språk och med lärda på de lärdas språk. Thorbjörn har tydligen skött detta väldigt skickligt men frågan är om han inte har blivit skjuten med sockermantlade kulor såsom Mao beskriver i sin stora röda bok.
Att bli beskjuten av sockermantlade kulor menas att man börjar träffa och umgås med människor som gjort karriär och fått andra värderingar att man tar efter deras levnadsvanor och inrättar sitt liv på detta sätt.
Amelia Adamo som är hans hustru har ju också inneburit att många stängda dörrar har öppnats för Thorbjörn. Att han en tid tvingades vara buksvåger med Peppe , också en fd Maoist och redaktör på Gnistan kan ju ses som en pikant detalj i dessa herrars liv.Peppe har ju också gjort karriär och kan numera bla. ses som programledare på tv 8. Kan det månne vara fd Oktoberförlagets chef Robban Aschberg (skps:s förlag) som har fixat det jobbet?
Överallt i Sverige sitter det fd lärjungar till Mao på höga poster , partisekreterare Ulvskog inte att förglömma på Sveavägen .(Sossehögkvarteret)
Det sorglustiga i det hela är när man sätter sig ner med den sk vitboken som regeringen tvingades att ge ut efter div utredningar och påtryckningar och läser den så ser man en helt annan och fruktansvärt historia av förtryck och förföljelse.
Då gäller det människor vilka också har varit med i samma parti som dessa herrar och kvinnor som är nämnda men skillanden är oftast att de var verksamma på verkstäder och kontor inom näringslivet och fick sparken samt fick ej de jobb som de var kvalificerade till.Säpo la sig i och svartlistade mängder av människor,en del har genom domar i EU domstolen kunnat få skadestånd medan andra inget fått.Många har fått sina liv förstörda av statsapparaten ,jag höll på säga stasiapparaten!
Ett faktum är att här liksom i Östtyskland så fanns det en organisation ute på arbetsplatserna som verkade på samma sätt som STASI alltså genom angiveri från fackliga företrädare från LO-förbunden.
I Norge har man på ett tidigt stadium rensat upp i detta träsk och offentligtgjort hela utredningen och lagt ut den på internet. I vårt land har man gjort halvhjärtade utredningar och falska löften har givits om öppenhet.
Ska ta ett exempel :efter många års krigande med säpo och regeringen fick undertecknad som första man löfte om att få se säpos akt. Sagt och gjort , en dag kom kallelsen till polishuset i Malmö där jag mottogs av en civilpolis.Ett litet förhör först om jag förstod att jag ej fick fotografera akten eller på annat sätt kopiera den osv.
Sedan in i ett annat rum och där låg det tre a4 ark på bordet. Jag var lovad av regeringen att få se hela min akt men dessa tre papper handlade om åren 72-76 i Eskilstuna och nu när jag satt där så var vi framme vid år 1999 i Malmö.
Dessa tre papper handlade om att jag hade varit valansvarig för skp -södermanland samt att jag hade skrivit insändare och bedrivit polemik mot tidningen Folkets ledarsida! Slutligen stod där att jag hade gjort en resa till Kina! Punkt slut! Inte en rad om alla åren i Malmö som politiskt aktiv! Säpo killen gjorde sig lite lustig och sa på skämt :"du borde nog ha valt ett annat parti tex sossarna ,så hade det gått bättre för dig"!
Det ligger mycket i det som han sa och jag skulle tro att alla av dessa framgångsrika människor vilka också var med i den Maoistiska rörelsen så har nog flertalet gjort ett partibyte.En del har klarat sig på sina färdigheter tex Jan Guillou men han vill inte ta i denna skandal med tång ens.Han villväl hålla sig väl med makthavarna trots sin framtoning som frifräsande skribent.

Grattis Thorbjörn Larsson till din nya mäktiga roll på Sveriges största men som Jan G säger Sveriges malligaste tidning! Posted by Picasa


Ett ps! Nina Ersman vid UD:s presstjänst i Stockholm.

Detta namn säger väl inte de flesta någonting men jag kommer ihåg henne som ivrig maoist inom SKP.Hon arbetar alltså på UD i en mycket framträdande position. Frågan jag och andra arbetare ställer oss är ju varför hon är lämplig i detta arbete när vi knegare blev nekade att jobba som snickare,smältare,laborant,arbetsförmedlare osv! Vi var potensiella säkerhetsrisker påstod SÄPO! Tjaa , smaken är som baken!Har alltid också undrat vilka SÄPO skickade in i våra organisationer och vilken belöning de fick för sitt värv?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate