söndag, juli 23, 2006

Åter från Malmö

JA så var man åter från den lilla trippen till Malmö.Skönt var det att vara där men lika skönt att återkomma hem till Stockholm och den egna sängen.Tror f-b mig att ju äldre man blir ju viktigare blir det hur man ligger på natten.
Trevligt var också att får träffa nära vänner till min dotter och umgås med dem."Gubbsjukan" slår till och jag trivs jättebra med dessa unga kvinnor och de samtal som går att föra med dem.
Deras klara blick är också skön att se och de talar på ett annat sätt än vad mina jämnåriga gör.Inte hälften av de dumma fördomar som man ibland stöter på i min egen generation, vart tog tankarna från 60-talet vägen?
Frihetstörsten,den sexuella revolutionen,jämlikhetstanken osv?

Malmö som stad är ju körd för mig och jag ska bara ta ett exempel till eftersom jag har skrivit så mycket tidigare om staden.
Jo, när vi gick ner till det man i folkmun kallar "Ribban" dvs Ribersborgsbadet så är detta bad så illa skött nuförtiden så folk vill knappt bada där längre.Massor med tång o annan skit ligger överallt och det är inte trevligt .Förr så hade man personal som på natten såg till att ta bort sånt samt forsla väck det så det inte låg och luktade. Nej, sånt lyser med sin frånvaro idag. På samma sätt har man låtit stadion förfalla så den ser ut som den stod i gamla ÖstBerlin!
Det är tunnelbygget samt alla lyxhus som tydligen ska ha alla pengar eller är det sossbidragen till alla utan arbete och bristande språkkunskaper pengarna går till????
 Posted by Picasa

5 kommentarer:

hpy sa...

Ar det dar ett hus i Sthlm, Malmo eller Berlin?

hogrelius sa...

I Malmö byggs det mycket lyxbostäder nu.Huset innehåller inte så många bostäder.En byggmästare sa i en debatt att han hade kunnat bygga 4000 normala lägenheter för dessa pengar som huset kostade.(ca 1.7 miljd.)

Anonym sa...

Here are some links that I believe will be interested

Anonym sa...

Your site is on top of my favourites - Great work I like it.
»

Anonym sa...

I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
»

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate