söndag, juli 02, 2006

Suck ja Microsoft!


Kraschade min XP igår därför att jag hade använt mig av en filrensare som visade sig rensade mer än vad jag ville. Använder ju min xp bara när jag är så tvungen detta därför att GFK i Lund inte har låtit tillverka något program som funkar i Linux.(GFK är ett prisundersökarföretag)
Nåja, jag sparade alla foton och div. musik på andra diskar så att jag kunde ta bort den gamla och nerskräpade XP:en utan att det skulle göra något.När jag sedan kommer fram till färdigställandet så gäller det ju att åter registrera sitt exemplar över internet men huu då sa farbror Bills apparater att det gick inte alls utan jag måste ringa dem.Sagt och gjort så slog jag en signal och följde alla anvisningar och det utbyttes en massa nummer. Sen kom det ett överraskande besked ,det gick inte att generera ett nytt nummer jag måste på måndag ringa deras kontor!
Sånt krångel, grejen är väl att jag för två år sedan flyttade över detta xp -home till denna dator från en annan?
Tacka vet jag Ubuntu -Linux där det bara är att installera om och om igen utan krångel.
Ska bli intressant att se vad som händer härnäst men jag måste säga att jag får obehagliga känslor inför Microsofts totala kontroll över vad man gör eller inte gör med sin dyrt inköpta programvara. Känns som att leva i en diktatur på något sätt, kan föreställa mig hur det kan ha varit att leva i Sovjet eller liknande stater med all kontroll.
Grrrr tänker också på hur polisen i vårt land rusar in och gör razzia mot olika människors datorer !!!!
Kan de inte ägna sig åt viktigare saker än att jaga fildelare?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate