onsdag, juli 19, 2006

Israel


Det är ju ingen tvekan om att sedan staten Israel bildades så har det ständigt pågått våld och terror nere i området omkring detta land. De senaste dagarna så har Israel öppnat upp ett tvåfronterskrig och de fick chansen genom att Hamas kidnappade två soldater.Nästa steg var att Hizbolla också kidnappade ett par soldater, ett önskeläge för Israels hökar att slå till ordentligt med detta som förevändning.
Även många av Israels vänner börjar att lågmält kritisera det som händer och tycker att de går för långt.
Vad folk i allmänhet inte tänker på det är att man får gå tillbaka till stormakternas beslut om att bilda staten Israel för att förstå denna konflikt som ständigt råder. Stalin och Sovjetunionen var de som drev på att judarna skulle få ett eget land och Sovjet var först med att erkänna Israel.Stalin hade ju naturligtvis en tanke bakom sitt handlande,de ville dels bli av med sina judar men han såg en chans att få in en fot i denna region.
När man läser historien om hur de som bodde där tvingades ut ur sina hem av judiska soldater och terrorister så inser man att såna metoder föder hat för all framtid. Soldater ur Israels arme kunde gå in och säga åt de boende att de hade 20 min. att packa och ge sig av annars sköt man dem! Dessa familjer hade bott i Palestina sedan tusen år!
Tänk om stormakterna hade utsett Skåne tex till judarnas nya land samt kört bort skåningarna under liknande metoder.Det är väl inte så svårt att föreställa sig vad skånes innevånare känt?
Nu har många år gått och det går inte att vrida klockan tillbaka alltså tar jag avstånd mot de arabiska och andra extrema grupper som vill "köra judarna i havet"! Det är en omöjlig politisk attityd lika väl som den väpnade kampens väg.Våldet har hela tiden fött nytt våld det ser ju vem som helst.
Det har sedan länge varit dags att söka nya vägar att uppnå en verklig fred på.
Tyvärr med ett USA med Bush i spetsen omöjliggör en lösning eftersom de till vilket pris som helst står bakom Israel och utan USA skulle inget Israel finnas.
Arrafat må ha haft sina dåliga sidor men han var på väg att finna en linje som hade kunnat lösa de problem som finns. Många är de som tror att hans död var en onaturlig död att han fick gift i sig.Faktum är ju i alla fall att efter hans död så har fredstanken skjutits bokstavligen i sank!

Israel måste upphöra med våldet likaväl som Hamas och Hizbolla!

3 kommentarer:

hpy sa...

Det ar ett stra varre an ett masterskap (landkamp) mellan Sverige och Finland...Kanske borde de halla sig till sport i stallet.

Anonym sa...

Super color scheme, I like it! Keep up the good work. Thanks for sharing this wonderful site with us.
»

Anonym sa...

I really enjoyed looking at your site, I found it very helpful indeed, keep up the good work.
»

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate