måndag, juli 10, 2006

Fetma och diabetes


"Fetma är en politisk sjukdom, menar Melcher Falkenberg.
- För lite gymnastik redan i skolan, bilen prioriteras i alla lägen och den nyttiga maten är som regel betydligt dyrare än den onyttiga - fettbomben håller på att explodera men ingen verkar höra smällen.

USA ökar bredd på stolsits
I USA har varannan person mindre än fem minuters väg till närmaste MacDonalds under dagtid - att man tar bilen är en självklarhet liksom drive-in-service. I nya bilmodeller finns ofta ett ställ för läsken eller kaffekoppen brevid sätet. Dessutom börjar mikrovågsugnen göra entré i bilen.
Snabbmatsjättarna erbjuder som regel flera lågkalorialternativ, men det är ofta tillbehören som får kalkylen att tippa fullständigt, säger Melcher Falkenberg.
- En 33 centiliters colaburk innehåller motsvarande 15 sockerbitar. Och vad gäller fettmängden så är pommes frites att betrakta som lyxförpackade spikar till likkista.
Amerikanska arkitektinstitutet har nyligen börjat rekommendera 56 centimeter som lämplig bredd på sittplatser i landets offentliga lokaler - förut var standardmåttet 47 centimeter."

Det här är ett citat från Net-doktorn , en mycket bra sida att gå in och läsa in sig lite mer på hälsa och sjukdomar.

Man behöver ju inte vara någon spåman för att inse att fettbomben kommer att brisera med fullkraft om X antal år.Den heliga bilismen har jag personligen kritiserat ända sedan 1975 då jag själv blev bilfri,det går att leva utan bil på de flesta orter.Naturligtvis så är det ju lättare i storstäderna än vad det är på den sk landsbygden.

Priset för bilismen är redan nu högt med över en miljon människor som dödas varje år på jorden,hur många är det inte som blir invalider ?

Klimatet,hälsan osv. Nu är detta att diskutera bilismen blockerad av så väldigt många,särskilt männen har bilen som en Gud!

Samhället har ju också svikit folken i världen på de flesta ställen, det är dyrt att åka kollektivt med järnvägen tex. Hade järnvägen återgått till det system som man hade i hela Europa tidigare så hade priserna legat lågt och många hade ställt den dyra bilen inför många resor.

Om hundra år så kommer man att se på vår tid med andra ögon och jag är säker på att det inte kommer att bli några snälla omdömen!

2 kommentarer:

hpy sa...

Fardiglagad mat behover inte vara billigare an mat som du lagar sjalv. Jag skulle t.o.m. pasta motsatsen. Men det ar inte sa manga som vill riva sina morotter sjalva da de kan kopa dem fardigt rivna. Lika med allt annat.

Det behover inte heller ta lang tid att laga mat. Har kommer ett enkelt och snabbgjort recept. Stek lite lok mjukt gul, peppra lite men salta inte. Koka opp makaroner av vilken sort som helst. Skar upp lite rokt lax i sma bitar. Du kan halla lite gradde over loken (men vill du banta gor du det inte) innan du lagger makaronerna forst och laxbitarna sedan i pannan. Det tar dej 10 minuter och ar jattegott bade med och utan riven ost.

Anonym sa...

I'm impressed with your site, very nice graphics!
»

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate