lördag, juli 08, 2006

Che-mördaren!

Igår såg återigen en ung man som bar denna tröja med en massmördare på framsidan.I vårt land har man ett konstigt förhållande till historia, är man påläst så inser man att tröjor med bilder av Lenin,Stalin,Hitler,Mao,Che mfl är ett bevis för sin kompletta historielöshet , ja faktiskt ren dumhet!
Vad gäller Che så ansåg tom. den stalinistiska "vänstern" på 60-70 talet att han var en sk "äventyrare" som bedrev en politisk linje som skulle bära fel.Så blev han ju också skjuten i djungeln i Bolivia när han trodde att han skulle starta en revolution utan stöd av befolkningen. Che var utövande politiker på Cuba och ansvarig för en rad felaktiga politiska beslut som innebar döden för många människor.Behöver bara ta som exempel förföljelsen av homosexuella som påminner om Hitlers kampanjer mot de homosexuella i Tyskland på sin tid.
Kriget i Angola är ju ett annat kapitel där dessutom Sverige bidrog med pengar så att Cuba kunde skicka över 40.000 soldater.
Låter det konstigt? Nej då, Sverige skickade pengar till skolor ,sjukhus och andra sk projekt som i sin tur frigjorde kapital så att Fidel och Che kunde få möjlighet till sina smutsiga handlingar.
( Idag så förser man många korrupta i Afrika med pengar på samma sätt)

Nå, att unga människor idag går omkring med denne Chefigur på bröstet måste ju vara ett underbetyg åt vår skola som inte har lyckats på ett tillfredställande sätt få våra elever att tillgodogöra sig den historia som ändå finns att tillgå.
Kan det vara som så (hemska tanke) att flertalet av lärarna befinner sig i den ålder då de själv som unga hyllade Che och har slutit sina ögon för den kunskap som nu finns om alla dessa förtryckare och massmördare?

2 kommentarer:

hpy sa...

Diskuterade fenomenet Che med DD for nagon vecka sedan, och kom till ungefar samma slutsats som du. I hela den vasterlandska varlden beundras Che & Co fortfarande i nagon form av rebellidolatri, utan tanke pa allt det onda han och hans ackolyter (heter det sa pa svenska?) gjorde pa sin tid. Vi lever i en dromvarld. Eller kanske i en mardromsvarld.

Anonym sa...

Very best site. Keep working. Will return in the near future.
»

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate