söndag, maj 14, 2006

Om diabetes och gamla män!



Idag tog jag min ena kamera och tog mig en lång promenad allt för att få ner mitt blodsocker som ligger alldeles för högt.Det är så svårt att få tag på föda utan socker ibland.De blandar ju socker i allting tammefasen! Alla möjliga tankar far över mig där jag går.Min ena dotter har fått missfall och sånt är ju aldrig roligt men som pappa till henne så kan jag inte göra så mycket.Rent vetenskapligt så förstår jag att något har varit fel och då gör naturen så här istället för att det föds en kanske mycket handikappad individ. Likväl så är vetenskap och känslor två vitt skilda ting, jag vet ju hur de önskar att få ett barn.Ingen skulle bli gladare än jag att få ett barnbarn till!
Suck ja, hur man än vänder sig så har man baken där bak!
Gick vidare och kunde ta ett par fina bilder i skogen,kommer så fram till ett radhusområde och där minsann sitter min gode vän Bengt utanför sitt hus och solar sig. Han är snart 90 men har ett stort intresse för bla. datorer och har nyss köpt sig en ny bärbar. Tog några bilder på honom sen pilade han in i huset och grejade kaffe. Han är så ung i sinnet så det är en fröjd att sitta ner o tala med honom. Vi blandar gammalt o nytt , han har ett minne som är kollosalt bra.
Tänk om man kunde få bli sådan ,om jag nu överlever tills dess.
Diabetesen har kommit ovälkommet till mig men jag har ju inte levt på ett sådant sätt som jag borde. För mycket stress de senaste åren säger läkaren men jag själv tillägger att jag har druckit för mycket alkohol i mitt liv som också bidrar.
Stress ,säger alla forskare ,är den bidragande orsaken till varför så många barn får denna sjukdom. Tja , samma är det väl för oss vuxna också plus den allmänna vällevnaden och stillasittandet.
Nu äter jag klokt och försöker verkligen att röra på mig mycket men det räcker inte.Känner mig verkligen sjuk på mornarna och då skulle jag vilja finnas i en annan kropp.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate