onsdag, mars 01, 2006

Ärlighet o känslor!

Känslor eller ickekänslor! Idag 11:45
Har du varit med om att positiva känslor på kort tid kan förvandlas till motsatsen?
I ett förhållande så kan det ju utvecklas så på tämligen kort tid på grund av att olika saker händer. Inställningar som är grundläggande för den ena partnern kanske inte betyder något för den andra och så börjar sönderfallet som då naturligvis också påverkar ens känslor.

Vi kan ta det klassiska med att den ena försöker att förändra den andra på alla sätt, allt från personligheten (omöjligt) till matvanor och politisk inställning m.m.
Sånt brukar vara förödande i ett förhållande,det funkar till en viss gräns sen uppstår det kraftiga motsättningar och Ying o Yang fungerar inte längre.En rubbad balans i ett förhållande är något negativt och kan man inte få balansen åter så spricker det förr eller senare.
Att ljuga inom ett förhållande funkar på kort sikt men i längden så fäller det förhållandet på många punkter.Det uppstår känslomässiga murar mellan de två, ta det här att gå vid sidan om sitt äktenskap och ha sex med andra. Det uppstår en mur mellan de som lever ihop,en osynlig mur av dolda känslor.
Den andra känner av detta som ett avstånd till sin partner som kanske tom. tänker på sin älskare när hon(han) ligger med sin partner.
Att någon gång under sitt liv göra misstag är mänskligt tom. otrohet och kan o bör förlåtas! Men att iscensätta ett förhållande utanför sitt förhållande är inte det man ska ägna sitt liv åt utan då tycker jag det är dags att tala klartext.
Då måste man våga att göra upp med sitt liv och tala om vad man vill!
Att fortsätta att leva med någon som man inte känner för men ändå hålla masken är ju förödande för ens hälsa och det är fel mot sin partner !
Jag har ju på nära håll sett sådant och sett hur bittra människor blir till slut på sin ålderdom! De känner då att nästan hela deras liv har varit förfelat.
Sätt dig inte i denna situation!Aldrig!!
Försök vara ärlig både mot dig själv och den du lever med!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate