onsdag, mars 15, 2006

Pension?????

Idag vaknade jag exakt halv sex trots att jag la mig rätt så sent.Ibland så vaknar jag med ett ryck ,vet inte varför men då är det lika bra att gå upp och äta frukost.
Förr när jag jobbade så var jag aldrig hungrig på morgonen men nu sitter det bra med allting! Till och med kaffe vilket jag aldrig kunde dricka förr.Där ser man vad det betyder att slippa att gå till ett arbete som var vidrigt.(Vårdare på ett härberge)
Igår satt det "experter" på debatt i tv och diskuterade vårt nya pensionssystem.
Alla var högavlönade allt från Bo Könberg som nu är landshövding plus att han har rundlig pension från riksdagen.Där satt socialministern Andnor mfl, en arrogant människa denne Andnor. Sitter o uttalar sig om att nu minsann är det mer jämlikt mot förut vad gäller pensionen.Jojo, hon vet tydligen inte vad hon snackar om denne högavlönade kvinna som dessutom har en man som är genraldirektör för AMS. De tjänar ofattbart mycket bägge två och får en pension tillsamanns som är ljusår från oss som har jobbat hårt inom vården eller i andra tunga yrken.De satt o sa att nu minsann när vi lever längre så kan vi alla arbeta tills vi fyller 69! Den enda som opponerade sig mot detta var vänsterpartisten som tog just fram oss från golvet med våra slitskador men det bara viftades bort!
Jag kan inte tänka mig en betongarbetare på stora byggen överhuvudtaget klarar av detta hårda tempo som 68-69 år, såna "gamlingar" måste ju bli farliga både för sig själv och andra!
Jobben då, ska de unga aldrig få ett jobb om de ska tvinga gammalt folk att fortsätta arbeta????
Vi har ju en stigande ungdomsarbetslöshet samt en massa jobb där de unga får jobba bara några timmar då då.
Ska gamla utslitna människor tvingas kvar genom ett genomruttet och orättvist pensionssystem??

PS Såg att SJ:s generaldir. har fått påökt från 2.2 mille till 2.8 mille dvs. 27 % löneökning. Att få 600.000 på ett bräde är ju inte dåligt och han kommer ju att få en bra pension för han är ju så jävla "duktig" som ordförande Ulf Adofsson säger.
Vad fick SJ:s personal? Jo , sämre arbetscheman,längre frånvaro från hemmen,några futtiga % osv. Jag känner mig fortfarande kräkfärdig när jag ser och hör om denna huggsexa som pågår allt medan vanliga knegare ska få höjd pensionsålder enligt sosseministern!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate