tisdag, januari 17, 2006

Våld upp i Umeå

Nu är en man i farten igen i Umeå med att utsätta kvinnor för grovt våld och våldtäckt,samma man som var i farten för ett par år sedan och spred skräck bland stadens kvinnor.Många ytterst grova överfall som hade kunnat sluta med mord.
De har hans DNA!! Nå, se då till att ändra lagen och det snabbt som ögat och kalla in alla män i Umeå med omnejd i åldern 20-40 och ta deras DNA. Svårare än så behöver det inte vara, de som vägrar ser man till att bara hämta! Jag kan inte förstå varför man inte genomför ett allmänt DNA register i vårt land. Jag skulle ställa upp som första man att lämna mitt DNA utan minsta knot!

1 kommentar:

Anonym sa...

Det klassiska är väl att mena på att staten och rättssystemet bör betrakta var person som oskyldig fram tills det att motsattsen bevisats. Att införa DNA-register skulle i det här fallet bli det samma som att anse var person vara presumptiv brottsling.
Det skulle säkerligen vara möjligt att operera in små sändare och datorchips i varje person som registrerar geografiskt läge med GPS samt registrerar ljud och skickar allting kontinuerligt för lagring hos en statlig myndighet. Det skulle nog också vara till hjälp i många rättsfall - men det går stick i stäv med att vi värderar personlig integritet. Det går säkert mena på att personlig integritet kan graderas och att det i en del fall kan finnas samhälleliga värden som överväger kränkning av personlig integritet - men frågan är hur man ska formulera det rent principiellt - för om inte det sker rent principiellt så finns det ju ingen anledning till att inte också införa de allra mest skrämmande kränkningar av personlig integritet som kan tänkas ge något som samhället betraktar som värdefullt.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate